fbpx

Als je wel eens op Pinterest kijkt, kan het je niet ontgaan zijn. De herfst is begonnen! Daarom heb ik voor jou enkele Pinterest herfst tips.

Ik ga er hierbij voor het gemak vanuit dat je al een Pinterest zakelijk account hebt. Zo niet, dan kun je die opzetten met behulp van een blogartikel dat ik hierover al eerder geschreven heb.

Omdat de herfst bijna gelijk valt met het einde van de vakantie en er dus een soort ‘back to school’ effect ontstaat, wordt er weer extra gepind vanaf september na een relatieve rust in de zomer.

Dat lijkt logischer voor bedrijven die producten te promoten hebben of die werken met duidelijke seizoenen (herfstcollectie). Maar ook bedrijven die diensten aanbieden kunnen profiteren van de pindrukte in de herfst. Je moet alleen even leren omdenken.

Pinterest herfst tips

1. Pin onderwerpen

herfst pin voorbeeld 3

Terwijl in september het nog vaak lekker weer is en mensen dus nog bezig zijn met nazomeren, doen buiten onderwerpen het nog steeds goed. Maar vanaf oktober moet je toch al denken aan binnen, open haard, pompoenen, warme dranken, af en toe een mooie herfstdag enzovoort. Dit kun je laten terugkomen in de achtergrond van je onderwerpen en ook in de kleuren.

Vanaf eind oktober komen daar de feestdagen alweer aan. Populair zijn natuurlijk Halloween, Sint Maarten en dan gaan we alweer langzaam denken aan Sinterklaas en Kerst. De feestdagen komen natuurlijk ook allemaal met hun eigen soort achtergrond en kleuren. Ook zijn Black Friday en Cyber Monday vanuit Amerika over komen waaien. Bereid die pins voor en maak daar gebruik van!

2. Bord namen

herfst pin voorbeeld 2

Kijk ook eens kritisch naar de namen van je borden. Die zullen meestal vrij algemeen zijn. Maar als je dus echt serieus wilt opvallen maak dan ook seizoensgebonden borden met daarin ook de naam van het onderwerp. Daar wordt namelijk nu veel op gezocht. Probeer zo specifiek mogelijk te zijn en gebruik die herfstachtige bord namen dan ook weer als zoekwoorden bij je pins. 

Dit moet natuurlijk wel bij je product of dienst passen. Geforceerd dit soort Pinterest herfst tips toepassen werkt natuurlijk averechts.

3. Blogs, weggevers en advertenties

herfst pin voorbeeld 1

Denk bij de herfst ook eens aan speciale blogs die met de herfst te maken hebben. Moeten er voor de winter komt nog bepaalde dingen geregeld of aangeschaft worden? Schrijf er een blog over en leid mensen via jouw pins naar je blogpagina of naar de pagina met je product of dienst!

En met de feestdagen in zicht, kun je als weggever bijvoorbeeld een kadofoldertje voor een bepaalde feestdag maken. Of een tutorial voor een herfst of eindejaars item. Al die eindejaarsfeesten worden toch vaak lang van tevoren voorbereid, dus help lezers de zaken alvast op een rijtje te zetten.

Misschien heb je voor de herfstvakantie, de feestdagen of voor Black Friday wel een aanbieding in gedachten. Bereid die advertenties voldoende lang van tevoren voor en vergeet niet er ook prachtige pins van te maken!

Deze Pinterest herfst tips zijn direct toepasbaar, ook voor jouw bedrijf. Probeer deze herfst eens visueel te denken over jouw producten en diensten en maak een aantal herfstpins, met bijpassende zoekwoorden. En laat vervolgens de visuele zoekmachine Pinterest het werk doen!

Hoe maak jij jouw pins herfstachtig?

Of wacht je even tot de eindejaars feestdagen?

Laat het mij graag in een commentaar hieronder weten.

Infographic ideale pin

Wil je meer tips over ondernemen, bloggen, social media, organiseren en nog veel meer, schrijf je dan in voor mijn VA News voor ondernemers op de Bibliotheek pagina. Dan krijg je het wachtwoord voor de Bibliotheek, boordevol te printen en te downloaden documenten ook nog per mail toegestuurd! Met onder andere deze Infographic voor de Ideale Pin

En wil je mij persoonlijk spreken over dit onderwerp of over iets anders, kies dan zelf een moment in mijn agenda voor een gratis 30 minuten Skype of Zoom gesprek of stuur even een mail naar esther@ef-officemanagement.com

Pin deze afbeeldingen, behorend bij dit artikel:

Volg en like EF Office Management: