fbpx

Er zijn veel ondernemers die zowel een blog hebben op hun eigen website als bloggen op LinkedIn. De vraag die dan wel eens in je opkomt is, moet ik dan twee verschillende artikelen maken of mag ik een artikel op beide kanalen gebruiken? Tot nog toe heb ik altijd op beide kanalen hetzelfde artikel geplaatst, met alleen een iets andere call-to-action aan het eind. Maar de vraag bleef maar terugkomen, deed ik hier wel goed aan?

Waarom bloggen op LinkedIn èn je website?

Waarom zou je eigenlijk op beide kanalen bloggen? Waarom niet alleen op je website en dan een link op LinkedIn plaatsen?

Bij het bloggen op LinkedIn komen al je blogartikelen in je profiel te staan onder ‘artikelen’. Dat betekent dat mensen die je profiel bezoeken ook kunnen zien, dat jij iemand bent met een bepaalde expertise. En wel zoveel expertise, dat je een x aantal blogartikelen over dat onderwerp geschreven hebt. Dus dat voordeel wil je wel benutten.

Daarnaast is het voordeel van het bloggen op je website, dat dit toch je thuisbasis is. Daar wil je gevonden worden via Google en daar helpt je blog bij.

blog wordcloud

Dubbele content

Want is dit nu niet dubbele content en wordt dit nu niet afgestraft door Google? Moet ik iets veranderen in mijn blog gewoonten of niet?

Inmiddels heb ik van verschillende kanten begrepen dat Google het niet afstraft als je zowel op LinkedIn als op je blog op je website blogt. Dat is alvast een opluchting.

Het aanbrengen van subtiele veranderingen of het door elkaar gooien van alinea’s is dus ook niet nodig. Dat scheelt ook weer een hoop gedoe en een boel werk.

Vindbaarheid

Maar nu de vindbaarheid in Google. Aangezien je wilt dat Google jouw website ‘rankt’ is het handiger om je blogartikel eerst op je website te plaatsen. Dan kunnen de Google bots deze indexeren. Eventueel kun je dat ook nog versnellen door het artikel bij Google Search Console ter indexering aan te melden.

Vervolgens plaats je je blog als artikel op LinkedIn en profiteert daar van de sociale ranking op dit platform. Hoe lang daar precies tussen moet zitten is mij nog niet helemaal duidelijk, maar voor alle zekerheid houd ik zo’n 8 uur aan. Best of both worlds!

Reclame

En waar ga je nu reclame maken voor je blogartikel? Dat hangt natuurlijk af van waar je doelgroep zich bevindt.

Omdat je bezig bent met bloggen op LinkedIn betekent dat eigenlijk al, dat in ieder geval een deel van je doelgroep zich daar bevindt. Dus daar maak je al reclame op het moment dat je je blog plaatst. Daarnaast kun je nog connecties direct op de hoogte stellen van het feit dat je een artikel hebt geplaatst via persoonlijke berichten.

Als je daarnaast nog je doelgroep wilt bereiken op andere kanalen, zou ik de link naar het blogartikel op je website gebruiken. Dit helpt dan ook weer bij je vindbaarheid in Google. Natuurlijk plaats je daar ook de foto die je als uitgelichte afbeelding op je blog gebruikt. Dit zowel voor de herkenbaarheid als voor de aantrekkingskracht naar lezers toe.

Verder kun je natuurlijk nog reclame maken voor je blogartikel in je nieuwsbrief. Ook daar zou ik eerder naar je website dan naar LinkedIn verwijzen.

Waar blog jij? Alleen op je website, alleen op LinkedIn of op beide?

Laat het mij graag in een commentaar hieronder weten.

Meer verkeer blogplanner tips

Wil je meer tips over ondernemen, bloggen, social media, organiseren en nog veel meer, schrijf je dan in voor mijn VA News voor ondernemers op de Bibliotheek pagina. Dan krijg je het wachtwoord voor de Bibliotheek, boordevol te printen en te downloaden documenten ook nog per mail toegestuurd!

En wil je mij persoonlijk spreken over dit onderwerp of over iets anders, kies dan zelf een moment in mijn agenda voor een gratis 30 minuten Skype gesprek of stuur even een mail naar info@ef-officemanagement.com

Pin deze afbeeldingen, behorend bij dit artikel:

Volg en like EF Office Management: