fbpx

Als virtual assistant vraag ik me regelmatig af, waar zal ik nu weer eens over bloggen? Dat duurt meestal niet lang, want er zijn interessante blogonderwerpen genoeg, maar toen ik me dat weer eens afvroeg, bedacht ik dat daar vast meer virtual assistants over nadenken.

Het eerste dat je je natuurlijk moet afvragen is, waarom blog je eigenlijk? Want als je schrijven helemaal niet leuk vind, of je hebt niets te vertellen, of je vindt dat je er geen tijd voor hebt, dan moet je ook helemaal niet gaan bloggen.

Maar als je daarentegen:

  • blogs wilt voorbereiden, schrijven of editen voor je cliënten;
  • ervoor wilt zorgen dat je website geoptimiseerd is voor zoekmachines als Google;
  • als je aan (potentiële) klanten wilt laten zien wat je weet en kan;
  • jezelf dus als een autoriteit op bepaalde gebieden wilt positioneren;
  • via jouw blogs op social media, verkeer naar je website wilt leiden…

Tja, dan is het wel heel handig om regelmatig blogartikelen te schrijven. Maar ja, dan moet je ook wel met interessante blogonderwerpen komen.

Bij het kiezen van de onderwerpen probeer ik altijd te bedenken wat mijn ideale klant interessant zou kunnen vinden. En er moet natuurlijk een link liggen met mijn beroep als virtual assistant.

Blogonderwerpen - schrijven

Onderwerpen

1. Tips

Het gaat hier natuurlijk om tips vanuit jouw expertise, die waardevol zijn voor jouw ideale klant. Dit laat zien dat je bijblijft voor wat betreft de actualiteit in je bedrijfstak. En dat je begrijpt wat jouw ideale klant bezig houdt en dat jij wetenschap hebt waar zij hun voordeel mee kunnen doen.

2. Tutorials

Tutorials zijn stap voor stap werkbeschrijvingen, die ingewikkelde processen opbreken in handige, kleinere stappen. Ook dit is dus een goede manier om te laten zien dat je weet wat er speelt bij je (potentiële) cliënt en te laten zien wat jij weet en kunt. Vraag je dus af waar zij mee zouden kunnen zitten (of nog beter, vraag het hen direct) en laat hen vervolgens zien hoe je dat oplost. Of schrijf tutorials over bepaalde tools waar jouw cliënt baat bij zou kunnen hebben. Wees niet bang dat je hierdoor werk kwijt zult raken, want vaak willen cliënten het helemaal niet zelf doen, maar ze willen wel graag weten hoe het zit.

3. Checklists

Checklists of andere opsommingen zijn natuurlijk ook goede manieren om te laten zien wat jij als virtual assistant allemaal weet. En ook dit valt weer in de categorie van, waarschijnlijk wil jouw (potentiële) cliënt dit heus niet allemaal zelf doen, maar hij wil wel weten hoe het nu precies zit.

Blogonderwerpen - checklist

4. Voorbeeld situaties

Hierin kun je duidelijk laten zien wat je voor een cliënt kunt betekenen. Geef zonder teveel in de persoonlijke details te treden de beginsituatie van de cliënt weer en wat daarin dus zijn probleem was. Dit verklaart vaak ook waarom ze dit niet zelf hebben opgelost en dus een virtual assistant hebben ingehuurd. Vervolgens kun je vertellen over de stappen die je genomen hebt en wat de impact van jouw werk geweest is voor de cliënt en zijn bedrijf.

Dit soort verhalen geven veel vertrouwen voor een potentiële cliënt. Want zo kunnen zij het hele proces dat jij met een andere cliënt doorgegaan bent volgen.

Blogs met voorbeeld situaties kunnen ook een goede bijlage zijn bij een e-mailcampagne. Of je kunt delen van het blog in de e-mail verwerken. De potentiële cliënt kan zo zien dat je hun bedrijfstak begrijpt, dat je weet waar hun problemen zitten en dat je daar een oplossing voor hebt.

5. Interviews

Als je interviews plaatst met ondernemers over waar zij een virtual assistant voor ingehuurd hebben en hoe jij hen en hun bedrijf hebt kunnen helpen, laat je meteen aan potentiële cliënten zien hoe dat zou kunnen werken voor hun bedrijf.

Zijn er nog meer interessante blogonderwerpen waar een virtual assistant over zou kunnen schrijven? En over welk onderwerp zou jij graag willen dat ik eens een blogartikel schrijf?

Laat het mij graag in een commentaar hieronder weten.

blogplanning

Wil je meer tips over ondernemen, bloggen, social media, organiseren en nog veel meer, schrijf je dan in voor mijn VA News voor ondernemers op de Bibliotheek pagina. Dan krijg je het wachtwoord voor de Bibliotheek, boordevol te printen en te downloaden documenten ook nog per mail toegestuurd!

En wil je mij persoonlijk spreken over dit onderwerp of over iets anders, kies dan zelf een moment in mijn agenda voor een gratis 30 minuten Skype gesprek of stuur even een mail naar info@ef-officemanagement.com

Pin deze afbeeldingen, behorend bij dit artikel:

Volg en like EF Office Management: