fbpx

Niet alleen de kinderen gaan inmiddels terug naar school, ook de ouders gaan na de vakantie weer aan het werk. Hier in Frankrijk heet dat ‘la rentrée’. En met die rentrée komen vaak ook goede voornemens. Je wil de zaken anders of beter aanpakken, meer tijd voor dit en minder tijd voor dat. Zo gaat het ook vaak met het lezen van business boeken. Die staan dan meestal op het lijstje van ‘meer tijd voor…’ en ‘vaker doen’. Is dat bij jou ook zo? Misschien heb ik nog een boek dat je aanspreekt.

BIG MAGIC van ELIZABETH GILBERT

In dit boek ben ik zelf net begonnen. Het werd mij aangeraden door een aantal andere ‘remote’ werkende freelancers. Natuurlijk ken ik deze schrijfster van haar boek ‘Eat, pray, love’, maar andere boeken van haar heb ik nog niet gelezen. Ik lees de originele versie, maar er is ook een Nederlandse vertaling van.

In Big Magic moedigt Elizabeth Gilbert ons aan om onze verborgen talenten te ontdekken. Balancerend tussen spiritualiteit en vrolijk pragmatisme laat ze zien hoe we onze ideeën kunnen omarmen, nieuwe uitdagingen het hoofd kunnen bieden en onze dagen kunnen vullen met meer passie en mindfulness. Ik ben benieuwd…

SYSTEMOLOGY van DAVID JENYNS

Nog een boek dat ik net heb aangeschaft. Systemen aanbrengen is iets dat mij interesseert, dus ik hoop dat ik van dit boek ook nog heel wat kan leren. Het is speciaal gericht op systemen binnen kleinere bedrijven.

BECOMING AN ONLINE BUSINESS MANAGER van TINA FORSYTH

Een heel fijn boek als je nog niet weet of je een OBM wilt zijn of misschien al bent. Het geeft heel praktische informatie over het worden en zijn van een OBM. Een aanrader!

EVERYTHING IS FIGUREOUTABLE van MARIE FORLEO

Dit is zo’n boek waar iedereen iets aan kan hebben. Niet meer uitstellen, maar beginnen. Allerlei belemmerende gedachten worden in dit boek weggenomen. Zeker ook een aanrader! Ik lees hem in het Engels, maar er is ook een Nederlandse versie.

SECRETS OF THE MILLIONAIRE MIND van T. HARV EKER

Werken de hersens van een miljonair nou echt anders dan die van ons? T. Harv Eker vindt van wel. In ons onderbewustzijn hebben we allemaal onze eigen ‘geld en succes blueprint’ en die bepaalt onze houding. Die blueprint wordt in het eerste deel uitgelegd. En in het tweede deel laat Eker zien hoe miljonairs anders denken en doen dan andere mensen. Een interessant inkijkje en stof tot nadenken!

THE BIG LEAP van GAY HENDRICKS

Ook weer een boek dat belemmerende gedachten wegneemt. Want dit zijn toch meestal de zaken die je blokkeren om verder te komen met je bedrijf. Hendricks laat door een stap voor stap programma zien hoe hij deze belemmeringen identificeert en aanpakt. Echt heel handig!

FINANCIAL INDEPENDENCE FOR WOMEN van VEREO NETA

Een boek over vrouwen en geld. Hoe ze er tegenover staan en hoe ze erop reageren. Want daarin zijn wij vrouwen (helaas) nog vaak anders dan mannen. Interessant om te lezen en blij dat ik mijn zaakjes inmiddels beter voor elkaar heb.

Dit is mijn greep van 7 business boeken die van jouw rentrée een succesvolle rentrée kunnen maken!

Heb je een van deze boeken ook gelezen? En wat vond je ervan?

Of heb je nog een andere aanrader voor mij?

Laat het mij in een commentaar hieronder weten!

Wil je meer tips over ondernemen, bloggen, social media, organiseren en nog veel meer, schrijf je dan in voor mijn VA News voor ondernemers op de Bibliotheek pagina. Dan kun je daarna veel handige GRATIS documenten downloaden.

En wil je mijn hulp binnen jouw bedrijf, maak dan voor een vrijblijvend gesprek met mij over dit of over een ander onderwerp een afspraak van 30 minuten in mijn agenda.

Volg en like EF Office Management: