fbpx

Met welke marketing expert je ook spreekt, ze zeggen allemaal hetzelfde: je moet een e-mail lijst hebben en je moet zorgen dat je die opbouwt.

Die e-mail lijst kun je dan weer gebruiken om (potentiële) klanten op de hoogte te houden door middel van een nieuwsbrief. Zo’n nieuwsbrief zou dan niet afkomstig moeten lijken van een keiharde verkoper, maar moet de lezers eerder het gevoel geven dat ze een update krijgen van een interessante, behulpzame vriend.

In de laatste tien jaar of zo heeft e-mail marketing wel bewezen veel succesvoller te zijn dan social media marketing. Bovendien zijn volgers op social media vluchtig en is social media niet van jou. Dus als er zaken veranderen op social media, dan heb je daar geen invloed op, terwijl dit wel gevolgen kan hebben voor het bereik van jouw doelgroep.

Maar een e-mail lijst is van jou en geeft je dus veel meer zeggenschap over het bereiken van die (potentiële) klanten.

Voordelen van een zakelijke nieuwsbrief

1. Aandacht

Het versturen van een nieuwsbrief geeft meer aandacht en begrip voor jouw bedrijf en de producten of diensten van jouw bedrijf. Een nieuwbrief kan een bredere kijk geven op wat jouw bedrijf allemaal doet en kan. Om lezers aan te moedigen nog meer te lezen over een bepaald onderwerp, voeg je natuurlijk links toe naar relevante pagina’s van jouw website.

2. Expertise

Jouw nieuwsbrief kan jouw expertise tonen en daarmee vertrouwen wekken in jou en jouw bedrijf. Hiervoor is het bloggen uitermate geschikt, omdat je dan jouw expertise kunt aantonen met een artikel over een relevant onderwerp. Ook het aankondigen van webinar of als je gastspreker bent op een congres of iets dergelijks helpt hierbij. Evenals een verslag na zo’n webinar of congres.

3. Promotie

In jouw nieuwsbrief kun je ook producten of diensten aanprijzen, een lancering aankondigen of een speciaal aanbod doen. Dit als versterking voor je marketing die je al doet op je website of op social media.  Veel mensen doen aankopen op grond van een aanbod waar ze over lezen in nieuwsbrieven. Soms zijn dit impulsaankopen, maar vaak ook omdat ze inmiddels zo’n vertrouwen hebben gekregen in jou en jouw aanbod dat ze makkelijker tot een koop overgaan. Een speciale aanbieding voor de lezers van je nieuwsbrief, of het eerder verkrijgbaar maken van een bepaald produkt of dienst is ook een goede manier om van lezers kopers te maken.

“Je hebt veertig keer meer kans op nieuwe klanten via e-mail marketing dan via Facebook of Twitter.” – onderzoeksbureau McKinsey

4. Contact houden

Door middel van jouw regelmatig verschijnende nieuwsbrief kun je contact houden met (potentiële) klanten tussen de aankopen en/of verkoopgesprekken door. Het zijn allemaal weer contactmomenten met jouw klanten, waarin jij ze de informatie kunt geven waarvan jij denkt dat ze die nodig hebben. Dit kan dan zowel informatie zijn over het aanbod, maar ook over relevante andere onderwerpen, waarin je weer naar je aanbod of expertise kunt verwijzen. Zo zijn jouw lezers ook altijd op de hoogte van de nieuwste informatie over jouw bedrijf.

5. Nieuwe groep

Omdat je op verschillende plaatsen de mogelijkheid biedt aan geïnteresseerden om zich in te schrijven voor jouw nieuwsbrief, kun je daardoor nieuwe groepen bereiken. Met behulp van bijvoorbeeld een weggever krijgen zij hun eerste contact met jou, dat je vervolgens kunt onderhouden en uitbreiden met jouw nieuwsbrief. Ook via social media kun je mensen na hun eerste contact met jouw posts doorverwijzen naar je nieuwsbrief, om zo met hen in contact te blijven.

Hoe kun je dan een goede nieuwsbrief schrijven?

Een van de manier is om een checklist of een template te gebruiken. De meeste programma’s waarin je je e-maillijst opbouwt en je nieuwsbrief verstuurt, heeft daar wel een mogelijkheid voor. Zo’n checklist helpt om jouw nieuwsbrief consistent te houden, met de stem of de persoonlijkheid van jouw merk, terwijl ook altijd de onderwerpen aan bod komen die voor jouw lezers het meest interessant zijn.

Neem de tijd om zo’n checklist of template op te stellen en houd je er ook aan.

Meer tips over het maken van een nieuwsbrief en hoe je het succes van jouw nieuwsbrief achteraf kunt meten, lees je volgende week in het vervolg: Een nieuwsbrief, hoe dan? (2)

Verstuur jij al nieuwsbrieven? Hoe vaak? En gebruik je er ook een checklist, template of format voor?

Laat het mij hieronder in de commentaren weten.

Wil je meer tips over ondernemen, bloggen, social media, organiseren en nog veel meer, schrijf je dan in voor mijn VA News voor ondernemers op de Bibliotheek pagina. Dan krijg je het wachtwoord voor de Bibliotheek, boordevol te printen en te downloaden documenten ook nog per mail toegestuurd!

En wil je mij persoonlijk spreken over dit onderwerp of over iets anders, kies dan zelf een moment in mijn agenda voor een gratis 30 minuten Skype gesprek of stuur even een mail naar info@ef-officemanagement.com

Pin deze afbeeldingen, behorend bij dit artikel:

Volg en like EF Office Management: