fbpx

Omdat geen ondernemer en geen virtual assistant hetzelfde is. En ook geen enkele samenwerking tussen een ondernemer en een VA hetzelfde is, heb ik een serie korte interviews gemaakt met ondernemers en hun VA.

Deze week een gesprek met tekstcorrector Marrit over haar VA Maike. Ze stellen zich eerst even voor.

Ondernemer

Marrit Postma

Mijn naam is Marrit Postma en sinds 2016 ben ik ondernemer. Vanuit mijn bedrijf Woordprikkels help ik andere (vaak vrouwelijke) ondernemers en bloggers met het verbeteren van hun teksten. Het grootste deel van de tijd corrigeer ik teksten. Vaak zijn dat blogs, maar ook e-books, werkboeken, handleidingen of korte checklists. Naast het verbeteren van de foute spelling en grammatica geef ik in opmerkingen ook tips om zinnen aan te passen zodat ze lekkerder doorlezen. Naast de tekstcorrecties kun je ook voor brainstormsessies bij mij terecht. Via Skype of tijdens een afspraak op een leuke locatie kunnen we dan samen onderwerpen en invalshoeken voor blogs bedenken.

Omdat ik houd van het echt ontmoeten van mensen en ze verder helpen met mijn creatieve ideeën ga ik ook schrijfcafé’s voor ondernemers houden. Dan kan een klein groepje ondernemers bij mij aanschuiven en die tijd enkel gebruiken voor bloggen of het schrijven van andere teksten zonder afleidingen. Het is ook een leuk moment om te netwerken en even uit je eigen kantoor te zijn.

Naast mijn onderneming ben ik moeder van twee lieve jongens, sport ik graag en lees ik veel boeken en tijdschriften. Wil je meer over mij en mijn bedrijf weten? Kijk dan op www.woordprikkels.nl.

Virtual Assistant

Maike Wilmar

Mijn naam is Maike Wilmar en sinds begin 2019 ben ik werkzaam als Virtual Assistant. Marrit was één van mijn eerste klanten en onze samenwerking verloopt heel soepel en fijn. Als VA richt ik mij vooral op freelance historici & schrijvers en daarnaast hoop ik ook samenwerkingen aan te gaan met musea, stadsarchieven en universiteiten. Geschiedenis dus. Dat is het helemaal voor me. Als schrijver en tekstcorrector past Marrit prima in dat straatje, maar het is vooral de heldere communicatie en de klik wat maakt dat ik onze samenwerking nog lange tijd zou willen voortzetten. Ik word erg blij van duidelijke taken die ik volgens de wensen van mijn klant kan uitvoeren. Op verzoek denk ik op mijn eigen creatieve manier met de klant mee. In de samenwerking met Marrit is er een fijne balans wat betreft uitvoeren, meedenken, administratie en creatief bezig zijn. Een geweldige opdracht waar ik elke dag weer energie van krijg! Je vindt me op www.maikewilmar.nl

________________________________________________________________________________________

Sinds wanneer heb je deze VA al?

In januari 2019 kwam ik Maike tegen in een Facebookgroep voor ondernemers met een beperking. Ik hikte al een tijd aan tegen het maken en bewerken van afbeeldingen voor op social media en bedacht dat ik dat ook wel kon uitbesteden aan een creatieve VA, zoals zij zich profileerde. We hebben eerst wat met elkaar zitten chatten via Facebook en ook in het echt afgesproken met elkaar. Dat is het voordeel als je dicht bij elkaar zit (Groningen-Assen). We hebben samen een aantal afbeeldingen uitgewerkt die we vaker kunnen hergebruiken bij berichten op social media en dit is de basis voor de andere nieuwe afbeeldingen. Ik wist toen ook al dat ik met zwangerschapsverlof zou gaan en wilde niet helemaal ‘verdwijnen’ van het internet, dus heb haar gevraagd om tijdens mijn verlof in augustus en september mijn mail en Facebook in de gaten te houden. Nu na mijn verlof zijn we aan het kijken wat ze nog meer en minder gaat doen voor mij. Zo plant ze nu mijn Facebookberichten vooruit in.

Waarom ging je op zoek naar een VA?

Ik kwam haar meer op het juiste moment tegen. Ik wilde meer met afbeeldingen gaan doen op social media, maar door mijn slechtziendheid kost dat mij veel energie en tijd. Afbeeldingen maken en bewerken wilde ik dus graag uitbesteden en toevallig liep het zo dat Maike op dat moment op mijn pad kwam. Daarna kwam ik met het idee dat ik tijdens mijn verlof mijn mail wel wilde laten beheren door een VA en had ik toch al een VA, dus kwam dat ook goed.

Wat waren de belangrijkste dingen die je van haar van tevoren wilde weten?

Onze samenwerking is min of meer ontstaan en gegroeid zoals het ging, maar ik wilde waarschijnlijk wel weten of ze goed afbeeldingen kon bewerken.

Welke werkzaamheden doet zij op het ogenblik voor jou/jouw bedrijf?

Ze checkt mijn mailbox van het info-mailadres, kijkt op Facebook wat voor berichten en reacties er komen en plant nu ook de berichten op Facebook in. En ze bewerkt natuurlijk nog steeds de afbeeldingen voor bij de Facebookberichten en blogs.

Voorzie jij andere of meer werkzaamheden voor haar binnen jouw bedrijf in de toekomst?

Ja, wanneer ik schrijfcafé’s voor ondernemers ga houden mag ze mij ook helpen met het bijhouden van de aanmeldingen en de mailwisseling daaromheen in de gaten houden.

Wat is de toegevoegde waarde van een VA voor jouw bedrijf?

Dankzij Maike weet ik zeker dat er op tijd gereageerd wordt als er vragen zijn en ik zelf niet op tijd ben om te reageren. Verder ben ik minder tijd kwijt aan social media en mail en kan ik die tijd besteden aan klanten en het uitwerken van nieuwe plannen.

Wil je nog iets meer kwijt over jouw VA?

Het is heerlijk om samen te werken met Maike, ze denkt met me mee en komt ook met ideeën voor berichten voor social media. We hebben nu ook wekelijks een overleg via de chat en dat is ook heel gezellig, maar vooral een leuke start van de werkweek waarin we alles weer even scherp hebben qua planning en social media en mail.

Dank je wel Marrit en Maike, voor dit leuke, informatieve interview!

Binnenkort zullen er af en toe nog meer van dit soort interviews verschijnen van een ondernemer met zijn of haar VA.

Werk jij al samen met virtual assistant?

Zo nee, wat houdt je tegen?

Laat het mij in een commentaar hieronder weten.

Misschien zit jij er ook over te denken om met een virtual assistant samen te werken, maar weet je niet of dat de juiste stap is voor jou en jouw bedrijf. Overleg dan eens met mij in een vrijblijvend persoonlijk gesprek. Je kunt zelf een moment in mijn agenda kiezen voor dit gratis 30 minuten Skype of Zoom gesprek of stuur even een mail naar esther@ef-officemanagement.com

Vragenlijst voor je potentiële VA

Wil je meer tips over ondernemen, bloggen, social media, organiseren en nog veel meer, schrijf je dan in voor mijn VA News voor ondernemers op de Bibliotheek pagina. Dan krijg je het wachtwoord voor de Bibliotheek, boordevol te printen en te downloaden documenten ook nog per mail toegestuurd! Een van die handige documenten is deze vragenlijst voor je potentiële VA. Dan weet je meteen welke vragen je onder andere kunt stellen…

Pin deze afbeeldingen, behorend bij dit artikel:

Volg en like EF Office Management: