fbpx

Samenwerking binnen een bedrijf draait om vier kernpunten:

  1. Focus op de business: focus op kansen om strategische doelen van de organisatie te verwezenlijken.
  2. Verbinding tussen mensen: zorg ervoor dat mensen elkaar eenvoudig kunnen vinden en met elkaar in contact kunnen komen.
  3. Makkelijker en leuker: maak het mensen makkelijk in hun dagelijks werk en vergeet de glimlach niet. Werk aan de perfecte dag van de medewerker.
  4. Samenhang tussen online tools: zorg voor samenhang tussen de oplossingen, die mensen helpen om samen te werken.

Er zijn vele tools beschikbaar waarmee permanente of tijdelijke teams binnen een bedrijf, maar ook met externen, kunnen samenwerken. Ik bespreek er hier zes (klik op de naam of het logo voor de respectievelijke website).

Trello

Trello

Trello werkt volgens de Kanban methode. Hiermee maak je op een pagina (board) een overzicht van lijsten (bijvoorbeeld To Do, Doing en Done) met daarin kaarten die je kunt verslepen om de prioriteit of status van een taak aan te duiden. Elke kaart omschrijft een taak en kan worden uitgebreid met een checklist, deadline, opmerking of bijlage. Door kaarten toe te wijzen aan specifieke personen wordt duidelijk wat iedereen moet doen. Met Power-Ups kan er van extra mogelijkheden gebruikt gemaakt worden.

Niet alleen betaalde abonnementen, maar ook een gratis mogelijkheid.

Airtable

Airtable

Deels spreadsheet, deels database, Airtable heeft verschillende manieren waarop teams kunnen samenwerken. Allerlei links, teksten, beeldmateriaal kan in Airtable toegevoegd worden. Vervolgens kan alles naar wens gegroepeerd worden.

Er zijn zowel gratis als betaalde abonnementen.

Asana

Asana

Asana werkt ook met borden op een vergelijkbare manier als Trello. Net als in Trello staan hierin alle acties, met de verantwoordelijke personen, die bovendien een notificatie krijgen wanneer een deadline nadert. Discussies over de taak vinden binnen de tool plaats, net als belangrijke documenten die uit een actie voortkomen. Vink je een taak af, dan krijgen alle collega’s die dit willen weten, bericht.

Er zijn alleen betaalde abonnementen beschikbaar, met een proefperiode.

Monday

Monday

Vanuit een database zijn er verschillende manieren van overzicht mogelijk, als kalender, als schema, als kanban, als tijdlijn, etcetera.

Er zijn alleen betaalde abonnementen, met een proefperiode.

Teamwork

Teamwork

Drie producten in een: Project, Desk en Chat. Project is de project management tool. Desk is de helpdesk and Chat spreekt voor zichzelf.

Het is dertig dagen gratis te proberen, maar verder alleen betaalde abonnementen.

Taskworld

Taskworld

Werkt ook voornamelijk via de Kanban methode.

Er zijn alleen betaalde abonnementen, met 15 dagen proefperiode.

 

Bij al deze tools kun je projecten aan verschillende en/of meerdere personen toewijzen. Ook kunnen verschillen links, teksten, beeldmateriaal en deadlines toegevoegd worden. De rankschikking kan soms vervolgens in meerdere configuraties plaatsvinden; in een kalender, een grafiek, een tijdlijn en dergelijke. Iedere tool heeft zo weer zijn eigenaardigheden en zijn uitbreidingsmogelijkheden.

Maar welke tool je ook kiest om met een team samen te werken, het belangrijkste blijft dat het werk met ieders samenwerking op tijd en goed gedaan wordt.

Fijne samenwerking!

Volg en like EF Office Management: