fbpx

Zo, hardwerkende ondernemer die probeert alle ballen zo goed mogelijk in de lucht te houden. Het is weer bijna het einde van de maand en al die administratie moet ook nog gebeuren! Wat nu?

Veel succesvolle ondernemers doen twee dingen heel erg goed:

 • Zij volgen hun ondernemingsdoelen op een strategische manier
 • Zij maken optimaal gebruik van beschikbare bronnen om winst te genereren en blijven positief over de opbrengst.

Als je bedrijf begint te groeien, krijg je veel te veel werk te verduren. Je denkt, hoe kan ik dit allemaal alleen doen?

Als je er goed over nadenkt, begrijp je dat je naar iets anders dan een voltijds medewerker moet zoeken. Dus wat is de beste oplossing voor jou?

Zoek de hulp van een deskundige Virtual Assistant en bereik meer dan je verwacht had!

 

Vraag je je af wat Virtual Assistants zijn?

Om het simpel te zeggen, zijn virtual assistants eigen ondernemers (vaak zzp’ers), die werken voor cliënten op afstand. Met hun specifieke competenties kunnen zij verschillende cliënten helpen en op verschillende projecten ingezet worden. Zij werken volgens de specificaties die door de client opgegeven zijn en bieden een groot aantal verschillende diensten aan.

Met hun uitstekende hulp, krijg je de zaken makkelijker gedaan binnen de gestelde deadline.

 

Wat zijn nou die top redenen om een virtual assistant voor jouw bedrijf in te huren?

 

Reden #1: VA’s kunnen voor bedrijfsgroei zorgen

bedrijfsgroei

Geef het maar toe, geen ondernemer is Superman/-vrouw!

Je kunt zelf niet alles doen. Extra hulp bij bepaalde projecten is essentieel voor jouw bedrijfsgroei.

Bedenk ook dat samenwerking belangrijk is om jouw bedrijf naar een hoger plan te brengen. Jouw bedrijf kan beter lopen door strategische samenwerking  met anderen net als door gedeelde belangen. Dus, terwijl jij probeert je bedrijf uit te breiden, huur dan talentvolle VA’s in tijdens dit proces.

Help dan eerst jouw virtual assistant met het ontwikkelen van een uitgebreid begrip van de ethiek en beleid van jouw bedrijf. Open deze virtuele deur en zij zal ook misschien verrassende ideeën inbrengen. Uiteindelijk kan een dergelijke samenwerking voor een behoorlijke groei in productie zorgen.

 

Reden #2: Toegang tot de beste talentenbeste talenten

Hoe meer je communiceert met jouw VA, hoe duidelijker zijn/haar begrip wordt van wat er verwacht wordt. Geleidelijk aan wordt de VA een gewaardeerd teamlid die toevallig op afstand werkt.

Er zijn veel voordelen aan het inhuren van een virtual assistant. Want jouw virtual assistant kent jouw bedrijf inmiddels goed. Daardoor zal je die kennis terugzien in iedere taak die zij uitvoert.

En weet je wat het beste is? Als je een VA inhuurt, hoef je je niet druk te maken over geografische belemmeringen. Dus heb je toegang tot wereldwijd toptalent. Dus zijn er betere opties beschikbaar voor relatief lagere kosten. En daarvan kan jouw bedrijf optimaal profiteren.

 

Reden #3: Verminderde operationele kosten

verminderde kosten

Wees wijs met je geld! Veel ondernemers vinden het moeilijk met het kostenplaatje om te gaan. Door sommige taken uit te besteden kun je je als ondernemer veel geld besparen. Want besparingen, dat wil je toch?!

Zet je virtual assistant in om op bepaalde operationele uitgaven te besparen.

Een VA bespaart je kantoorruimte, onderhoudskosten en bijkomende belastingen. Daarbij komt nog dat je geen kantoor inrichting of apparaten hoeft aan te schaffen, zoals computer of telefoons.

Afhankelijk van je ondersteuningsbehoefte, kan een VA parttime of voltijds voor je werken. Vergeleken met een aangenomen medewerker, kost een VA dus minder.

 

Reden #4: Minder werkdrukminder werkdruk

Als een ondernemer kunnen je belangrijkste werktaken overschaduwd raken door een veel te volle agenda. In die omstandigheden kunnen VA

’s van pas komen, omdat zij een aantal cruciale taken kunnen overnemen. Zij kunnen helpen met marktonderzoek, data typen, email beheer, online marketing, agenda beheer, telefoon beantwoorden, SEO (=Search Engine Optimization), website ontwikkeling, content schrijven, transcriptie, en nog heel veel meer.

Deze professionals hebben ervaring met ontzettend veel verschillende taken. VA’s kunnen je werkstress doen afnemen en helpen met het organiseren van je kantoor. En zij zorgen ervoor dat deze taken gedaan worden binnen de daarvoor gestelde tijd.

Daardoor kun jij je met de kerntaken van je bedrijf bezig houden.

 

Reden #5: Gefocust blijven op de kern van de zaak

focus

Als een ondernemer heb je meer tijd nodig om je te focussen op jouw kern activiteiten.

Daarbij moet je twee dingen in de gaten houden:

 • Dingen die je niet zelf kunt/wilt doen
 • Dingen waar je geen/weinig verstand van hebt.

Aan de andere kant, niet alles heeft jouw directe aandacht nodig.

Je kunt simpelweg aan jouw VA vragen om deze routine klusjes voor jou uit te voeren. Zij geven je zowel persoonlijke als administratieve

steun, zodat jij meer tijd heb om je bezig te houden met de belangrijke kerntaken binnen je bedrijf.

 

Reden #6: 24-uurs beschikbaarheid24 uur

In de huidige internationale economie moet je soms meer dan 9 tot 10 uur beschikbaar zijn voor je klanten. Een beschikbaarheid van 24 uur geeft meer marktbereik.

Dit is mogelijk door virtual assistants in te huren in verschillende tijdzones. Bovendien kunnen VA’s jou eventueel ook op zon- en feestdagen helpen!

Verder hoef je je geen zorgen te maken over een tijdelijk tekort aan hulp met virtual assistants. Want ook VA’s kennen veel VA’s, dus een team kan snel worden uitgebreid in tijden van drukte.

 

Reden #7: Betaal alleen voor wat je overeengekomen bent

betalen

Je moet natuurlijk betalen voor de tijd die het jouw VA kost om de door jou gedelegeerde taken te verrichten.

Virtual assisants kunnen worden betaald per gewerkte uren of per project of per maand. Belangrijk is dus een goed contract af te sluiten, waarin alle overeengekomen afspraken goed vastgelegd staan.

Als je een VA inhuurt, betaal je niet apart voor ziekteverlof, vakantiedagen of ziektekosten verzekering. Dit kan een grote kostenbesparing zijn, terwijl je wel waardevolle diensten krijgt om jouw bedrijf goed te laten lopen.

 

Reden #8: Meer werk in minder tijdproductiviteit

Als ondernemer werk je hard om je zaken gedaan te krijgen. Ondertussen moet je vaak veel te veel taken in je eentje opknappen. Maar waarom zou je het alleen doen, terwijl je een talentvolle VA kan inhuren?

Stel je voor, hoe je die tijd ook zou kunnen besteden aan het vinden van nieuwe zakelijke mogelijkheden…. Interessant, toch?!

Nou, hierin zitten de voordelen van het inhuren van een virtual assistant.

Door het uitbesteden van taken aan jouw VA, zou je je bedrijfsgroei kunnen bevorderen.

VA’s kunnen taken uitvoeren die op regelmatige basis moeten gebeuren, zodat jij geholpen wordt om verschillende taken binnen een bepaalde tijd uit te voeren.

 

Reden #9: Verbeteren van je online zichtbaarheid

online zichtbaarheid

Het verhogen van de frequentie van posts op social media zal de identiteit van jouw merk versterken. Daaruit volgen weer andere zaken, zoals:

 • Het snel beantwoorden van klantenvragen
 • Het creëren van aantrekkelijke content
 • Advertenties en dergelijke activiteiten

Maar een actieve aanwezigheid op social media vraagt veel tijd, consequente en constante aandacht.

Heb je daar de tijd voor? Waarschijnlijk niet echt….

Dus hoe ga je jouw sociale media zichtbaarheid dan verhogen? Vraag aan jouw VA’s om je hierbij te helpen! Terwijl jij de meest essentiële dingen doet, helpen zij jou met het vergroten van de betrokkenheid van jouw klanten. Met allerlei relevante expertise kunnen zij de frequentie van posts op social media vergroten.  En dus zal de identiteit van jouw merk significant versterkt worden!

 

Reden #10: Flexibele werk tijdenflexibele werktijden

Virtual assistants hebben flexibele werktijden en kunnen zich daarom aanpassen aan de behoeften van jouw bedrijf.

Er zijn vele voordelen aan het inhuren van virtual assistant, want zijn werken op

 • Project basis
 • Uur basis

En wat nog mee? VA’s kunnen nog een aantal oplossingen bieden voor jouw bedrijf:

 • Het eventuele verschil in tijdzone geeft jou een grotere flexibiliteit
 • Werkschema’s zijn aan te passen zodat maximale productiviteit bereikt kan worden. Zowel output wordt verhoogd, terwijl kosten binnen de perken blijven.

 

Reden #11: Vertrouwelijkheidsgarantie

vertrouwelijk

Een van de belangrijkste zaken voor optimaal zaken doen is het opbouwen van vertrouwen.

Je kunt een vertrouwensrelatie met jouw VA op dezelfde manier opbouwen als dat je zou doen met je aangenomen medewerkers.

Jouw VA werkt namens jou. Zijj werkt consciëntieus aan de bescherming van jouw belangen en de reputatie van het bedrijf.

 

Reden #12: Operationeel schakelenSchakelen

Groei van de bedrijf of uitbreiding? Dat betekent opschalen!

Opschalen vraag meer menskracht, om het meerwerk goed te laten doen.

Het inhuren van virtual assistants geeft je de mogelijkheid om op te schalen met minder risico. Ze zijn efficiënt zodat het meerwerk opgepakt kan worden. De flexibiliteit van een VA geeft jou de mogelijkheid om makkelijk om te gaan met allerlei veranderingen terwijl de uitgaven binnen de perken blijven.

 

Reden #13: Efficiënte klantenservice

Klantenservice

Als een telefoondienst een belangrijk deel van jouw bedrijf is, dan staat daarmee jouw identiteit en reputatie op het spel.

Maar het zorgen voor goede klantenservice is een tijdrovende zaak.

Vind dus virtual assistants die jou kunnen helpen bij dit onderdeel.

Jouw VA kan onder andere

 • Offertes opvragen
 • Informatie vragen
 • Afspraken maken
 • Contact maken met bedrijfspartners
 • Namens jou belangrijke berichten aannemen

Je kunt ervoor kiezen jouw VA namens jou de telefoon te beheren, terwijl jij belangrijk werk doet.

 

Reden #14: Het versterken van een zwak bedrijfsonderdeelVersterking

Ondernemers willen de touwtjes graag in handen houden en alles zelf doen.

Maar wees eerlijk, het is niet mogelijk om overal goed in te zijn!

Met virtual assistants kun je een gat in de competenties binnen jouw bedrijf opvullen. Het geeft je een heleboel nieuwe vaardigheden erbij. Als je bijvoorbeeld zelf niet technisch bent, kan een VA allerlei taken namens jou uitvoeren met behulp van moderne technologie.

Dit is een van de belangrijkste redenen waarom je een virtual assistant nodig hebt. Zij kunnen taken uitvoeren die je zelf nogal lastig lijken.

 

Reden #15: VA’s streven naar kwalitatief hoogwaardige service

Hoogwaardige service

Virtual Assistant streven naar het leveren van productieve resultaten met veel waarde voor hun cliënten. Zij zijn zich er zeer van bewust dat jouw bedrijfsresultaat ook afhangt van het goed uitvoeren van hun taken. Hun reputatie en bedrijfsresultaat hangt weer af van hoe goed zij hun cliënten, dus jou, kunnen ontzorgen.

Omdat zij dit hun gekozen werkgebied is, proberen VA’s constant hoogwaardige service te leveren.

 

Reden #16: Meer vrije tijdMeer vrije tijd

Met een virtual assistant aan je zijde kun je jezelf meer vrije tijd veroorloven.

Kijk welke taken jouw onmiddellijke aandacht nodig hebben. En de andere taken delegeer je naar de VA zodat ze daarna gedaan kunnen worden.

Door het doorschuiven van werk naar de VA kan een virtual assistant letterlijk zorgen voor meer productieve uren in jouw dag. Dus houd je tijd over om met vrienden en familie door te brengen!

 

In de hedendaagse markt realiseren ondernemers zich meer en meer het belang van het delegeren van taken aan VA’s. Om hun bedrijf blijvend te kunnen laten groeien, moeten zij zo goed mogelijk gebruik maken van hun schaarse tijd.

 

Dus ondernemers, wees slim, gebruik je tijd wijs en delegeer wat je kunt of wilt naar een Virtual Assistant!

 

Volg en like EF Office Management: