fbpx

Wat is branding of huisstijl ?

Branding is hoe andere mensen jou en jouw bedrijf zien oftewel jouw image. Het gaat met name bij personal branding dus niet alleen om de verpakking van je producten of diensten maar ook om je reputatie. En tegenwoordig gaat het dan ook vaak nog over online branding.

Ondernemers in de online wereld

Internet is waar veel ondernemers in ieder geval een deel van hun bedrijf laten zien. En zeker de volledig online bedrijven moeten zorgen dat ze zich onder andere door branding van de rest onderscheiden. De vroegere flyers, posters en folders komen online lang niet zo efficiënt over en hebben een lage conversie ratio.

Ieder online merk moet makkelijk herkenbaar zijn. Een professioneel logo en afbeeldingen zijn belangrijk voor de persoonlijke huisstijl herkenning. Hetzelfde logo en/of afbeeldingen moeten op alle marketing uitingen terugkomen, zodat bezoekers en klanten meteen kunnen zien dat het om jouw merk gaat. Maar ook moet jouw branding altijd met dezelfde ‘stem’ spreken. Het makkelijkst is het om jouw branding voor te stellen als een bepaald personage of avatar.

virtual assistant en branding

Virtual Assistants voor online branding

Het inhuren van een virtual assistant om je te helpen met het opbouwen en/of onderhouden van je persoonlijke huisstijl is eigenlijk een investering in je bedrijf. Na een initiële uitleg en door continue duidelijke communicatie betaalt dit zich mettertijd vele malen uit.

Er zijn een aantal types VA’s die je kunnen helpen bij de online branding van je bedrijf. Binnen hun verschillende taken zorgen zij voor het continu laten verschijnen van de huisstijl, inclusief schrijf- en spreekstijl, afbeeldingen, kleuren enzovoort.

● Algemene VA’s

Als een soort online secretaresse helpt ze met de dagelijkse kantoortaken zoals agendabeheer, reizen boeken, brieven en e-mail beheer en allerlei andere administratieve taken.

● Content leverende VA’s

Content marketing is niet alleen maar tekst content. Video, foto’s, illustraties en andere multimedia content horen hier ook bij. Ook SEO en linkbuilding zijn hierbij belangrijk.

Webdesigner VA’s

Een website is natuurlijk heel belangrijk als voor je online branding. Er zijn VA’s die de hele website voor je kunnen ontwerpen en VA’s die de website voor je kunnen bijhouden. Op deze manier dient je website als een goede etalage voor waar je bedrijf voor staat.

Social media VA’s

Een social media VA vertaalt de boodschap van jouw website en jouw bedrijf naar de verschillende social media kanalen. Ook de interactie met (potientiële) klanten op social media hoort hierbij. Samen met jouw business strategie zorgen zij voor groei van het aantal online fans. Interactiviteit speelt een grote rol binnen online zaken doen, bij het uitdragen van de huisstijl en dus het opbouwen van jouw merk. Dit zorgt potentieel voor een hogere conversie.

marketing en branding

Als je jouw online merk probeert vorm te geven, heb je al deze verschillende aspecten nodig. En waarschijnlijk kun je die niet allemaal alleen behappen. Dus, afhankelijk van welke medewerkers je al binnen je bedrijf hebt, loont het dan om te investeren in een of meerdere virtual assistants. Zij kunnen dan het werk dat jij niet wilt of kunt doen, of waar jij geen tijd voor hebt of maakt, uitvoeren binnen de door jou gewenste huisstijlregels.

Dus doet jouw bedrijf al zaken met een virtual assistant? En welke rol heeft hij/zij in jouw branding?

Laat het mij graag in een commentaar hieronder weten.

Wil je meer tips over ondernemen, bloggen, social media, organiseren en nog veel meer, schrijf je dan in voor mijn VA News voor ondernemers op de Bibliotheek pagina. Dan krijg je het wachtwoord voor de Bibliotheek, boordevol te printen en te downloaden documenten ook nog per mail toegestuurd!

En wil je mij persoonlijk spreken over dit onderwerp of over iets anders, kies dan zelf een moment in mijn agenda voor een gratis 30 minuten Skype gesprek of stuur even een mail naar info@ef-officemanagement.com

Pin deze afbeeldingen, behorend bij dit artikel:

Volg en like EF Office Management: