fbpx

Instagram is onder jongeren razendpopulair. Maar er zijn ook 25 miljoen bedrijfsprofielen op Instagram. En 50% van de Instagrammers volgt in ieder geval één bedrijf en 60% zegt door Instagram van een bepaald product of dienst gehoord te hebben.

Een Instagram account lijkt logisch als je fotograaf bent of artikelen verkoopt waar je mooie foto’s van kunt maken. Maar zouden bedrijven die dat niet hebben ook op Instagram moeten zitten?

Instagram is net zo mobiel als ondernemers

Sinds 2018 gebruiken meer mensen internet mobiel dan op hun desktop. En ook steeds meer ondernemers zorgen ervoor dat hun online marketing er ook mobiel goed uit ziet. Instagram was eigenlijk bedoeld als app, dus is eerder en beter geschikt voor mobiel gebruik dan zijn concurrenten, die nu van desktop ook naar mobiel gaan.

Je posts worden eerder gezien op Instagram

Door de veranderde logarithmen op Facebook, worden de posts van bedrijven steeds moeilijker zichtbaar. Bovendien geeft Facebook steeds meer voorrang aan geadverteerde posts, dus wordt het daar steeds moeilijker volgers organisch te bereiken. En alhoewel er op Instagram nu ook geadverteerd kan worden, worden alle berichten op dezelfde manier zichtbaar. Dat maakt dat jouw bericht meer kans heeft op Instagram om bij potientiële cliënten op de tijdlijn te verschijnen.

Actieve reacties op Instagram

Behalve dat je beelden op Instagram zet, moet je ook activiteit oproepen met die beelden. Likes, commentaar, reposten, enzovoort zorgen ervoor dat je nog meer zichtbaar wordt. Dit is dus goed voor je SEO en daarom wordt die activiteit zo gestimuleerd binnen de social media marketing. Hierin doet Instagram het ook beter dan Facebook.

Bedrijfsbranding door visuele verhalen

Op de Instagram tijdlijn van een potentiële cliënt is jouw foto een ‘elevator pitch’ van ongeveer 2 seconden. Dat is niet veel! Dus moet je je boodschap in een visueel beeld zien vast te leggen en wel zodanig, dat het jouw doelgroep meteen grijpt, zodat hij er niet alleen bij stil blijft staan, maar er dan ook nog op reageert.

instagram mobiel

“A picture says more than a thousand words

Hoor ik met mijn bedrijf thuis op Instagram?

Als je je nog steeds afvraagt, of je met je bedrijf nu wel een Instagram account moet hebben, bedenk dan het volgende:

  • Als je doelgroep jong is

Ongeveer 71% van de Instagram gebruikers is onder de 35 jaar. Dus als jouw doelgroep op Instagram zit, dan jij en je bedrijf ook.

  • Als je een visueel aantrekkelijk product verkoopt

Dat maakt het net iets makkelijker om een bepaald publiek aan te trekken. Zonder een visueel aantrekkelijk product, moet je waarschijnlijk iets creatiever nadenken over je beelden en iets visueel aantrekkelijks koppelen aan jouw product.

  • Als je concurrenten op Instagram zitten

Kijk wat de concurrentie op Instagram doet en probeer uit te vinden wie en wat zij daar te zoeken hebben. Waarschijnlijk kun je daar dan ook je voordeel mee doen.

Dus zeker als je een visueel verhaal te vertellen hebt en een jonge doelgroep hebt als ideale cliënt, dan hoor jij en je bedrijf zeker thuis op Instagram.

En dan kan het dus ook nuttig zijn je in deze vorm van online marketing te verdiepen.

Heb je daar geen tijd voor, ben je niet thuis op Instagram of heb je er geen zin in, dan kun je dit natuurlijk aan je favoriete virtual assistant uitbesteden! Overleg eens over de mogelijkheden en stuur een mailtje naar info@ef-officemanagement.com

Hopelijk vind je dit soort blogs interessant en nuttig. Ik hoor de reacties graag in de commentaren hieronder. En wil je deze blogs voortaan in je mail ontvangen, dan kun je je er HIER voor inschrijven.

Volg en like EF Office Management: