fbpx

Dat ik wilde overstappen was wel duidelijk. Maar wat zijn de voordelen van Laposta ten opzichte van Mailchimp?

Die vele voordelen van Laposta waren mij niet meteen duidelijk. Erger nog, tot voor een jaar geleden had ik nog nooit van Laposta gehoord.

Zoals zovelen ben ik, toen ik besloot een nieuwsbrief voor mijn bedrijf te gaan versturen, begonnen bij Mailchimp. Dat had toen vele voordelen, want het gratis pakket was redelijk uitgebreid en het gaf vele mogelijkheden tot personalisatie en persoonlijke inrichting.

Inmiddels zijn de regels bij Mailchimp aangescherpt en is het gratis pakket behoorlijk uitgekleed. Dat maakte dat ik toch om me heen ging kijken of er niet een goed alternatief is. Want de grootte van mijn e-maillijst laat een betaalde optie nog niet toe, dus ging ik op zoek naar een andere gratis versie.

Via andere ondernemers die mij voorgingen, raakte ik meer en meer overtuigd dat van alle buitenlandse en Nederlandse alternatieven die er op de markt zijn, de voordelen van Laposta de doorslag gaven.

Laposta versus Mailchimp

Wat zijn die voordelen dan?

1. Alhoewel niet per se noodzakelijk, is Laposta geheel in het Nederlands, terwijl bij Mailchimp een Amerikaans programma is dat wel voor een deel in het Nederlands weergegeven kan worden, maar niet volledig.

2. De servers van Laposta staan dus ook in Nederland, terwijl de servers van andere e-mail verstuurders elders staan. De kans dat je mail in spamfolders verdwijnt, is dus bij Laposta kleiner. Bovendien is dit ook een voordeel met betrekking tot de Europese privacy wetgeving.

3. Ook in de gratis versie krijg je van Laposta altijd ondersteuning, terwijl dat bij Mailchimp bijvoorbeeld alleen de eerste dertig dagen via de mail is.

4. Zoals zovele e-mailprogramma’s werkt Laposta met de ‘drag and drop‘ methode voor het maken van de e-mails. Het voordeel zit hem vooral in de grote vrijheid voor wat betreft de fonts en de opmaak van deze e-mails.

5. Een van de andere voordelen van Laposta is dat je de statistieken live kunt bijhouden, in real time dus. Dat is bij andere programma’s wel anders.

6. Het is al langer bekend dat je bij Mailchimp soms een beveiligingswaarschuwing krijgt bij het versturen naar bijvoorbeeld Gmail. Het is een probleem dat al jaren bestaat, maar dat ze nog steeds niet hebben kunnen oplossen. Dat probleem bestaat bij Laposta niet, vooral omdat ze laden vanaf hun eigen servers in Nederland.

Laposta e-mail analyse

7. Bij Mailchimp kun je weliswaar zien of de verstuurde mail geopend is, maar bij Laposta kun je zien of de mail geopend is en ook of het gelezen is.

8. In Laposta kun je de e-mail analyse koppelen aan Google Analytics en ook aan Mtrack. Zo kun je zien of er ook e-maillezers naar je website gaan.

9. In Mailchimp zijn wel de eerste 2000 inschrijvingen gratis, maar de uitschrijvers blijven ook meetellen. Bij Laposta zijn de eerste 2000 nieuwsbrieven gratis, dus dat gaat over de opgeschoonde lijst en is dus gunstiger.

10. Binnen Mailchimp is automation na de aanpassingen beperkt tot slechts een, terwijl in Laposta de mogelijkheden tot automation heel uitgebreid zijn. Bovendien zijn ze heel mooi visueel gemaakt, zodat het ook heel duidelijk is hoe je automation verloopt. Lees voor meer informatie ook het blog dat ik over Laposta automations schreef.

11. Bij Laposta bestaat in de betaalde versie de mogelijkheid tot het versturen van je e-mail als ‘white label’, oftewel dat je niet kun zien welk e-mailprogramma je gebruikt, maar dat het volledig in jouw huisstijl is opgemaakt. Dat is bij Mailchimp maar beperkt mogelijk.

12. Over het algemeen is Laposta een veel gebruiksvriendelijker programma dan Mailchimp. Veel functies zitten bij Mailchimp nog aardig verborgen en kom je er pas bij toeval achter of via een cursus of een tip van een andere gebruiker. Bij Laposta is het veel makkelijker navigeren en zijn alle functies meteen duidelijk.

Voor mij waren deze voordelen van Laposta voldoende reden om de overstap te maken. En tot nog toe echt tot volle tevredenheid!

Laposta logo

Welk e-mailprogramma gebruik jij voor je bedrijf? En waarom?

Laat het mij graag in een commentaar hieronder weten.

Laposta overstapgids

Wil je meer tips over ondernemen, bloggen, social media, organiseren en nog veel meer, schrijf je dan in voor mijn VA News voor ondernemers op de Bibliotheek pagina.

Of vraag HIER de gratis Laposta Overstapgids aan!

En wil je hulp bij het overstappen naar Laposta en het opnieuw inrichten van je funnels? Neem dan gerust contact met mij op.

Dit kan door zelf een moment in mijn agenda te kiezen voor een gratis 30 minuten Zoom gesprek of stuur even een mail naar info@ef-officemanagement.com

Pin deze afbeeldingen, behorend bij dit artikel:

Volg en like EF Office Management: