fbpx

Laatst kreeg ik een interessante vraag over het koppelen van het e-mailprogramma Laposta aan het webshop e-commerce systeem Woocommerce van WordPress. Was dat wel mogelijk en hoe dan? Daar ben ik toen eens even ingedoken en kwam erachter dat dat helemaal niet zo ingewikkeld is.

WooCommerce is een webshop plugin voor WordPress. WooCommerce begon als een simpele plugin, maar is uitgegroeid tot een uitgebreid e-commerce systeem.

Met de Laposta plugin voor WooCommerce (en dus eigenlijk voor WordPress) kun je heel eenvoudig een vinkje aan de betaalstappen van jouw webshop toevoegen. Mensen die dit vinkje activeren worden vervolgens automatisch aan je e-maillijst in Laposta toegevoegd. Nieuwkomers kun je automatisch een welkomstmail laten toesturen.

Eventueel kun je er nog meer automations aan toevoegen. Een handleiding daarvoor vind je in mijn artikel over automations in Laposta.

Deze Laposta plugin voor Woocommerce kun je in twee kleine stappen in jouw webshop plaatsen.

DE PLUGIN INSTALLEREN

De meest gangbare (en makkelijkste) manier is via de WordPress Plugin Directory. Je moet hiervoor in WordPress het volgende doen:

 • Ga naar Plugins
 • Ga vervolgens naar Add new
 • Zoek bij Add new op ‘laposta’
 • Klik op Install now bij de Laposta WooCommerce plugin
 • Vervolg de aangegeven procedure

Het alternatief is, dat je de Laposta-plugin eerst downloadt en vervolgens aan WordPress toevoegt:

 • Download de Laposta WooCommerce-plugin
 • Installeer deze in de admin van WordPress, onder Plugins → Add new
 • Kies voor Install
 • Vervolg de aangegeven procedure

Na installatie van de plugin, moet je deze nog even instellen.

DE PLUGIN INSTELLEN

Als je de plugin goed hebt geïnstalleerd vind je in de admin van WordPress onder Plugins de Laposta WooCommerce-plugin terug. Als je vervolgens op Activate en vervolgens Settings klikt, krijg je twee velden te zien, die je moet invullen.

 • In het eerste veld kun je de tekst intikken die naast het vinkje moet komen te staan.
 • In het tweede veld moet je jouw API-key invullen. Je vindt jouw API-key in je Laposta-account terug op de pagina Toegang & Abonnement → Koppelingen → API.

Na het opslaan van je API-key zie je een overzicht verschijnen van je relatielijsten in jouw Laposta-account. In dit overzicht kun je aanvinken in welke lijst de aanmeldingen terecht moeten komen.

Aan de betaalstappen van je webshop is nu een opt-in mogelijkheid voor je e-maillijst toegevoegd.

Heb jij jouw Woocommerce al aan je e-mail systeem gekoppeld?

Laat het mij in een commentaar hieronder weten!

Laposta overstapgids

Wil je overstappen naar Laposta vanuit een ander e-mailsysteem? Download dan mijn gratis Laposta Overstapgids. Je krijgt dan ook regelmatig tips over ondernemen, social media, planning en nog veel meer via mijn VA News voor Ondernemers.

En wil je het liever niet alleen doen, maar hulp krijgen bij het overstappen naar Laposta en het opnieuw inrichten van je funnels? Neem dan gerust contact met mij op.

Pin deze afbeeldingen, behorend bij dit artikel:

Volg en like EF Office Management: