fbpx

Vorige week hebben we in deel 1 al zes blogproblemen uit de weg geruimd. In dit tweede deel nog zes blogproblemen die je tegen kunt komen

1. Je gebruikt geen bewijzen om je beweringen te onderbouwen

Je overtuigt meer mensen door je beweringen in je blog te staven met getalsmatige bewijzen. Denk daarbij aan percentages of gewoon harde cijfers. Ook dat positioneert jou weer als expert in jouw vakgebied.

2. Je blogartikel wordt niet goed gelezen

Komt dat omdat je constant aan het verkopen bent? Daar haken mensen snel op af. Zorg voor een goed, logisch verhaal. Geef eerst eens meer informatie en tips. Het moet een waardevolle blogpost zijn voor de lezer. En eventueel later kun je hen op je aanbod wijzen.

3. Je deelt je blogartikelen niet of nauwelijks

Social media zijn natuurlijk niet meer weg te denken, ook voor ondernemers. Gebruik die social media om meer bezoekers naar je website te trekken, want daar is je aanbod toch vaak het duidelijkst vertegenwoordigd.

Blogartikelen zijn daar een heel goed middel voor. Deel ze niet alleen op je eigen social media pagina’s, maar ook in groepen, daar waar dat mag. Nodig mensen ook uit om, als zij jouw blogs vaker willen lezen, zich in te schrijven voor jouw nieuwsbrief of voor de automatische verzending van jouw blogartikelen naar hun inbox.

4. Je denkt niet aan het leesgemak van je artikel

Tegenwoordig is snelheid het hoogste goed. Dus zorg ervoor dat je website en dus ook je blogs, snel laden. Zorg dat je blog makkelijk te vinden is door een duidelijk menu op je website. Ook het blogartikel zelf moet makkelijk gescand kunnen worden. Dus gebruik tussenkopjes en witregels om de verschillende onderdelen te markeren. Zet er behalve een titel foto/plaatje ook nog ander beeldmateriaal in, zodat het niet een lap tekst is.

5. Je hebt geen E A T

Google vindt dat wij E.A.T. moeten hebben: Expertise, Authority, Trustworthiness. Je moet dus een Expert, een Autoriteit en Betrouwbaar zijn.

Expert: ben jij een expert in jouw vakgebied? Weet jij waarover je het hebt?

Autoriteit: schrijf jij blogposts die onderbouwd zijn door bewijs?

Betrouwbaar: Met name belangrijk als jij iets verkoopt via je website. Maar eigenlijk voor alle websites geldt, is je website goed beschermd?

6. Je schrijft geen blogs die klanten opleveren

Je wilt natuurlijk je lezers omzetten in klanten. Een goede hulp daarbij is dat jouw potentiële klanten vinden waar ze naar zoeken. Dus relevant zoekwoordenonderzoek is heel belangrijk. Zorg ook dat je blogs geheel of zijdelings met jouw aanbod te maken hebben. Op die manier kun je bij de call-to-action de lezer doorsturen naar je verkooppagina of naar je nieuwsbrief inschrijving of naar je contactformulier voor de aanvraag van meer  informatie.

En zo zijn er weer 6 blogproblemen opgelost!

Ben je inmiddels ook aan het bloggen geslagen? En heb je ook een blogplanning gemaakt? In de Bibliotheek vind je een gratis e-book met de uitleg hoe je een blogplanning maakt en hoe je een blogartikel opbouwt. Als je je inschrijft voor mijn VA News vol tips en tricks, dan krijg je het wachtwoord voor de Bibliotheek toegestuurd!

Hopelijk vind je dit soort blogs interessant en waardevol. Ik hoor de reacties graag in de commentaren hieronder. Ook zou ik het fijn vinden als je dit blog deelt met je relaties. Alvast bedankt!

Volg en like EF Office Management: