fbpx

Voor de online zichtbaarheid van je website weten de meeste ondernemers wel dat bloggen heel geschikt is. Maar ja, makkelijk is anders.  Welke moeilijkheden komen ondernemers dan tegen bij het schrijven van blogartikelen?

1. Je hebt nog geen blog

Iedere onderneming zou een blog moeten hebben. Het is bijna noodzakelijk voor je online zichtbaarheid en je marketing.

2. Je vindt het moeilijk een blogartikel te schrijven

De algemene opbouw van een blogartikel is als volgt: een begin, waarin je je onderwerp algemeen uiteen zet. Dan een middenstuk, waarin al je informatie komt. En je eindigt met een conclusie, eventueel met een samenvatting en vervolgens een ‘call-to-action’, waarin je de lezer duidelijk verteld wat je nu van hem/haar verwacht.

3. Je doet geen zoekwoordonderzoek voor je blog

Dit maakt deel uit van SEO (Search Engine Optimization), oftewel het zorgen dat je goed gevonden kan worden door Google. Neem de moeite om zoekwoordonderzoek te doen voor je blogonderwerp, gebruik die woorden strategisch in je artikel en zie hoe dat de vindbaarheid verhoogt.

4. Je hebt geen blogkalender

Om ervoor te zorgen dat je regelmatig blogt en ook dat de verschillende blogonderwerpen goed verspreid zijn over het jaar, is een blogkalender onontbeerlijk. Lees nog maar eens mijn artikelen over het plannen van al je blogs voor 2019 en over Trello als blogkalender.

5. Je schrijft te korte blogartikelen

Blogartikelen moeten minimaal zo’n 800 woorden bevatten, maar 1500 is beter. Korte tips doen het weer beter op social media. Een blog zou over een onderwerp moeten gaan dat zijn waarde behoudt. Op die manier wordt het vanzelf langer en waardevoller.

6. Je bent niet zo’n goede schrijver

Aan de technische kant is natuurlijk veel te doen. Spelling en grammatica kun je door een spellingscheck laten doen, of door iemand die sterker is in taal dan jij.

En aan de creatieve kant zijn ook wat dingen te doen. Allereerst kun je bedenken dat jouw manier van schrijven uniek is en daarmee leren je cliënten je ook een beetje kennen. Schrijf dan zoveel mogelijk zoals je praat. Er is zelfs in Google Docs een mogelijkheid om een blog in te spreken en die wordt dat automatisch uitgetypt.

Extra tip: kijk daarna wel de spelling en grammatica heel goed na!

Een andere mogelijkheid is natuurlijk dat je het kunt uitbesteden, maar dat is dan dus wel minder persoonlijk.

Door bovenstaande problemen uit de weg te ruimen ben je een blog begonnen, heb je alvast zoekwoordonderzoek voor je artikel gedaan, een blogkalender ingericht en een blogartikel geschreven! Natuurlijk zijn er na plaatsing van een blogartikel nog wel andere problemen, maar daar gaan we het volgende week wel over hebben in deel 2.

Zoals al gezegd kun je het  zoekwoordonderzoek, de constructie van een blogkalender of zelfs het schrijven van een blog uitbesteden aan o.a. een Virtual Assistant. Overleg eens over de mogelijkheden en stuur een mailtje naar info@ef-officemanagement.com

Hopelijk vind je dit soort blogs interessant en waardevol. Ik hoor de reacties graag in de commentaren hieronder. Ook zou ik het fijn vinden als je dit blog deelt met je relaties. Alvast bedankt!

Wil je deze blogs voortaan in je mail ontvangen, dan kun je je er HIER voor inschrijven.

Volg en like EF Office Management: