fbpx

Projectmanagement en taakmanagement worden nog al eens naast elkaar, maar ook door elkaar gebruikt. Logischerwijs gaat projectmanagement over het gehele project. En gaat taakmanagement over de individuele taken waar het project uit bestaat. Een project bestaat dus uit verschillende taken.

Die taken moeten op verschillende tijdstippen klaar zijn. En ze zijn soms ook van elkaar afhankelijk. Daarmee bedoel ik dat een bepaalde taak gedaan moet zijn, voordat de volgende kan beginnen. Dat tweede onderdeel moet dus wachten tot het eerste klaar is.

Projecten worden vaak ook gedaan door meerdere personen, terwijl taken ook door individuen gedaan kunnen worden. De som van ieders taakmanagement is dan het project.

Om van een project verschillende taken te maken kun je allerlei technieken gebruiken. Belangrijk hierbij is dat je weet wat er voor iedere taak nodig is voor wat betreft tijd, mensen en benodigdheden.

HEB JE PROJECTMANAGEMENT OF TAAKMANAGEMENT SOFTWARE NODIG?

Taakmanagement software helpt met je to-do lijsten en je andere notities bij elkaar te houden. Je kunt de ene taak afstrepen voordat je aan de andere begint. Meestal hebben deze taken geen relatie met elkaar en zijn ook niet van elkaar afhankelijk.

Populaire taakmanagement tools zijn Todoist of Any.do. Het zijn simpele apps die de taken op volgorde van urgentie zetten en waar je reminders voor kunt instellen.

Projectmanagement software is er om projecten te coördineren.

Ze draaien om samenwerking, coördinatie en project planning. Deze programma’s hebben niet alleen taken, maar ook subtaken, commentaren, bijlagen en taakbeschrijvingen, die dus meer detail geven. Ook zijn ze heel prettig voor tijdplanning, tijdsduur bepaling en project rapportages.

De beste projectmanagement tools zijn inclusief taakmanagement.

Op die manier kun je ook je persoonlijke projecten in hetzelfde programma zetten. Want tegenwoordig lopen privé en werk vaak naadloos in elkaar over, terwijl je toch ook onderscheid moet kunnen maken.

Dat is een van de redenen waarom ik met ClickUp werk.

clickup

CLICKUP ALS PROJECTMANAGEMENT TOOL

ClickUp is een platform voor alle projecten, zowel privé als zakelijk. Op een tijdlijn, maar toch ook gescheiden.

Er zijn veel integraties met allerlei gangbare andere programma’s. Zelf gebruik ik vaak de integraties met Toggl, Google Drive, Google Calendar, OneDrive, Calendly, Chrome en Zapier, maar er zijn er nog veel meer.

De gratis versie is bovendien zo uitgebreid en je kunt de verschillende projecten op zoveel verschillende manieren bekijken (als kalender, Kaban, projectmatig, etcetera), dat ik heel lang geen reden heb gehad om over te stappen naar de betaalde versie.

Lees hier meer over in een artikel dat ik eerder schreef: Projectmanagement met ClickUp.

En voor allerlei voorbeelden van wat je onder andere met ClickUp kunt doen, kun je op deze template pagina terecht.

Met welk project- of taakmanagement programma werk jij?

En lijkt ClickUp je misschien een goed alternatief?

Project Visualisatie Checklist

Laat het mij graag in een commentaar hieronder weten.

Wil je meer tips over ondernemen, bloggen, social media, organiseren en nog veel meer, schrijf je dan in voor mijn Online Workflow mails op de Bibliotheek pagina. Dan kun je daarna onder andere deze gratis Project Visualisatie checklist downloaden!

Pin deze afbeeldingen, behorend bij dit artikel:

Volg en like EF Office Management: