fbpx

Waarom zou een virtual assistant moeten bloggen? Die werken toch achter de schermen?

Dat is waar, maar ook een virtual assistant heeft heel wat te vertellen dat interessant is voor verschillende ondernemers. Heel veel virtual assistants vinden het ook leuk om blogs te schrijven over de verschillende onderwerpen waar ze zich mee bezig houden, voor hun eigen bedrijf maar ook voor hun cliënten.

Ook zijn er een aantal meer algemene redenen waarom virtual assistants zouden moeten bloggen. Hier volgen er tien:

1. Expertise laten zien

Voordat cliënten hun projecten aan jou gaan overdragen, willen ze wel weten of jij de kennis en kunde in huis hebt om dit werk te doen. Blogartikelen laten zien waar je expertise ligt, zonder dat het op verkopen of opscheppen lijkt.

2. Makkelijk antwoorden

Heel vaak krijg je vragen per mail of via social media over hoe je dingen moet doen of wat de juiste tool is voor het een of het ander. Met je blogartikelen heb je je antwoorden al kant en klaar, zonder dat de uitleg je te veel tijd kost.

Tip: krijg je een goede vraag waar je nog geen blog over hebt geschreven? Mail het antwoord en maak er meteen een blogartikel van.

3. Een keer schrijven, vaker gebruiken

Blogartikelen kun je meerdere keren gebruiken en zo hoort het ook. Je stopt er veel tijd in, dus zorg dan ook dat je ze vaker inzet. Van een serie blogartikelen over hetzelfde onderwerp kun je bijvoorbeeld een e-boek maken. Van de hoofdpunten zou je ook een PowerPoint presentatie kunnen maken voor een webinar. Er zijn heel veel manieren te verzinnen om blogartikelen op een andere manier te hergebruiken.

wordcloud blog

4. Hoe meer je weet, deste meer je weet

Bij het onderzoek dat je voor het ene blogartikel doet, kom je vaak gerelateerde informatie tegen, die je kunt bewaren voor een volgend blogartikel. En dat niet alleen, vaak kom ik ook allerlei informatie tegen die ik in mijn eigen bedrijf kan gebruiken, om het mij makkelijker te maken of om efficiënter te werken. Daar profiteren ook mijn cliënten weer van.

5. Beter leren schrijven

Hoe meer je oefent, hoe beter je wordt en dat geldt ook voor schrijven. Ik zal nooit een groot schrijver worden, maar ik heb wel het idee, dat met elk blogartikel, social media post of salespagina ik weer een beetje beter word. Je zou kunnen zeggen, dat dit mijn wekelijkse schrijfoefening is!

6. Geven aan je cliënten

Je (potentiële) cliënten zijn op zoek naar goede informatie en jij kunt hen die geven. En de beste manier om veel goede informatie aan veel ondernemers te geven is via een zakelijk blog.

“You can have everything you want in life, if you will just help other people get what they want.” – Zig Ziglar

7. Ontmoet nieuwe mensen

Door te bloggen kom je soms tot nieuwe samenwerkingen, mutuele verwijzingen en heb je soms leuke ‘gesprekken’. Want niet alleen je (potentiële) cliënten zien deze blogartikelen, maar eventueel ook hun contacten, partners, et cetera.

blog wordcloud

8. Een online portfolio   

Voor die VA’s die freelance schrijven, web design of graphisch werk aanbieden, kan een blog een mooie etalage zijn, waarin je voorbeelden van je werk kunt laten zien.

9. Duidelijkheid en focus   

Hoe meer je over je werk schrijft, hoe meer je beseft wat je wel en niet leuk vindt om te doen. Zowel door het onderzoek dat je doet voor een blogartikel, als het enthousiasme dat je al dan niet voelt als je met bepaalde onderwerpen bezig bent.

10. Verschillen met concullega’s   

Hoewel sommige verschillen ook duidelijk worden op websites, zal niet iedereen die bezoeken. Het bereik van blogartikelen is veel groter en daarmee kun je je dus makkelijker onderscheiden van de rest. Ook het bieden van waardevolle informatie en het laten zien van jouw specifieke expertise gaat het makkelijkst via de verschillende blogartikelen. Maak daar ook goed gebruik van!

SEO voor bloggers - zoekwoorden

Naast deze tien redenen, zul je merken dat je al bloggend ook aan je mindset werkt en dat je de dingen steeds duidelijker weet te formuleren. Dat is toch ook meegenomen!

Mocht je bloggen niet zo makkelijk vinden, dan zou je nog twee andere blogartikelen kunnen lezen: “Moeilijk hè? Bloggen (1)” en “Moeilijk hè? Bloggen (2)“. En wil je je blogs voor het hele jaar inplannen, dan schreef ik het blog “Plan al je blogs voor 2019“. De tips daarin zijn ook nog steeds geldig voor 2020!

Wat vind jij, als ondernemer, van de blogartikelen die door virtual assistants geschreven zijn?

Interessant of te vak specifiek, of nog anders?

Laat het mij graag in een commentaar hieronder weten.

blogplanning

Wil je meer tips over ondernemen, bloggen, social media, organiseren en nog veel meer, schrijf je dan in voor mijn VA News voor ondernemers op de Bibliotheek pagina. Dan krijg je het wachtwoord voor de Bibliotheek, boordevol te printen en te downloaden documenten ook nog per mail toegestuurd!

En wil je mij persoonlijk spreken over dit onderwerp of over iets anders, kies dan zelf een moment in mijn agenda voor een gratis 30 minuten Skype of Zoom gesprek of stuur even een mail naar esther@ef-officemanagement.com

Pin deze afbeeldingen, behorend bij dit artikel:

Volg en like EF Office Management: