fbpx

Zo aan het begin van het jaar ga je natuurlijk ook eens te kijken of de tools die je gebruikt, nog steeds de juiste tools zijn. Want zodra je bedrijf veranderd, kan het zijn dat je andere tools nodig hebt, of een ander abonnement binnen dezelfde tool.

Ieder jaar kijk ik zelf ook naar de tools en programma’s die ik gebruik en vraag me af of deze nog voldoen, of dat ik zou moeten overstappen naar iets anders. Vaak heb je al gaandeweg het vorige jaar gemerkt dat er ergens iets wringt, maar heb je niet te tijd genomen om nou eens te kijken of dat binnen hetzelfde programma zou kunnen oplossen of dat je op zoek moet naar iets geheel anders. Dit is natuurlijk per bedrijf verschillend. Dus hieronder laat ik je de tools zien waar ik ervaring mee heb. Misschien geef ik je nog een goed idee…

INLOGGEGEVENS DELEN

Lastpass

Voor het delen van inloggegevens, zelfs onzichtbaar voor de ontvanger (zie dit blogartikel over ‘Veilig wachtwoorden delen’). Gratis op één soort apparaten (PC/laptop of tablet/mobiele telefoon).

OPSLAG

Google Drive

Onderdeel van de Google Suite. Opslag in de cloud, dus makkelijk bestanden delen met klanten bijvoorbeeld.

Dropbox

Wordt door een aantal van mijn klanten gebruikt en met mij gedeeld.

OneDrive

Onderdeel van Microsoft Office. Helemaal zelf in te delen.

EMAIL / CRM

Laposta

Nederlandse e-mail dienst, met snelle klantenservice. Gratis tot 2000 relaties. Ik gebruik Laposta zowel voor mijn eigen bedrijf als voor mijn klanten.

Active Campaign/Mailblue

Heel uitgebreide betaalde e-mail dienst.

Autorespond

Betaalde, relatief goedkope e-mail dienst.

Mailchimp

Wat mij betreft geen aanrader, maar ik help je graag overstappen als je al bij Mailchimp zit.

CURSUS PLATFORM

Huddle

Wordt gebruikt door een aantal klanten.

Teachable

Ook in gebruik bij een aantal klanten.

WEBSITES

WordPress

Afhankelijk van het gebruikte thema, een compleet zelf te bouwen en aan te passen website. Zelf gebruik ik het met het Divi thema.

Wix

Meer done-for-you, dus minder zelf aan te passen.

SquareSpace

Helemaal drag-and-drop. Net als Wix, minder zelf aan te passen.

PROJECT MANAGEMENT SOFTWARE

ClickUp

Meeste software voor je geld. Meerdere views mogelijk. Ik gebruik het zelf en raad het iedereen aan.

Asana

Veel in gebruik bij kleine bedrijven. Voornamelijk in tabelvorm.

Trello

Project management in Kanban stijl.

SOCIAL MEDIA PLANNER

Creator Studio

Inplannen voor Facebook en Instagram

Combin Scheduler

Gratis inplannen voor Instagram

Later  

Inplannen op meerdere kanalen, afhankelijk van het abonnement. Met handige drag-and-drop kalender.

TIJD BIJHOUDEN

Toggl

Gratis tool met rapporten. Te integreren in meerdere project management tools.

GetGekko

Gratis, Nederlands. Ook voor reizen en reiskosten. Rapporten alleen in betaalde versie.

VIDEO GESPREKKEN

Zoom

Ongelimiteerd een-op-een met de gratis versie. Voor groepen heb je het Basic plan nodig. En er is een betaalde Webinar extensie. Live streaming naar FB is mogelijk.

SCREEN RECORDING

Loom

Handig voor het opnemen van uitleg of voor het trainen van teamleden.

WORKFLOWS EN MINDMAPS

LucidChart

Workflows, funnels en dergelijke. Tot 3 workflows met de gratis versie.

Diagrams

Gratis flowcharts en diagrammen.

SimpleMind 

Gratis voor simpele mindmaps

Dit zijn allemaal tools die ik gebruik of die ik namens mijn klanten gebruik. Maar ik heb nog heel veel meer andere tools uitgeprobeerd voordat ik besloot om deze tools te (blijven) gebruiken. Aarzel dus niet om mij eventueel jouw favoriete tool voor te stellen. Als het enigszins kan, pas ik mij graag aan.

Welke van jouw favoriete tools staat nog niet in dit rijtje, maar mag zeker niet ontbreken?

Laat het mij in een commentaar hieronder weten!

Wil je meer tips over ondernemen, bloggen, social media, organiseren en nog veel meer, schrijf je dan in voor mijn wekelijkse Online Workflow op de Bibliotheek pagina. Dan kun je daarna veel handige GRATIS documenten downloaden.

En wil je hulp bij het maken van een keuze uit deze tools of bij het opzetten of overstappen naar een van deze tools, maak dan voor een vrijblijvend gesprek met mij over dit of over een ander onderwerp een Zoom afspraak van 30 minuten in mijn agenda.

Pin deze afbeeldingen, behorend bij dit artikel:

Volg en like EF Office Management: